dijous, 30 d’octubre del 2014

PREZI

L’altre dia a classe de GTIC vam parlar del tema, Prezi. A continuació us explicaré el que és i posaré un exemple de Prezi amb el tema escollit a classe, La Injustícia. 


Què és?


El Prezi és una eina per realitzar presentacions. Es caracteritza principalment perquè, a diferència del PowerPoint, el Prezi utilitza recursos cronològics i audiovisuals per fer la presentació més amena, i creativa, per captar l'atenció del públic. Amb aquest tipus de presentació, es pot esquematitzar la informació i navegar per la presentació. A part es pot ampliar, reduir la vista o desplaçar el llenç. Cal destacar que Prezi permet treballar on-line amb totes les seves eines de forma gratuïta, encara que inclou diferents modalitats de pagament gràcies a les quals es pot tenir més capacitat d'emmagatzematge, o el privilegi d'ocultar els treballs on-line i protegir-los.


Si feu click sobre PREZI ja podreu començar a treballar amb aquesta presentació.


Treball realitzat: La injustícia.


dimarts, 28 d’octubre del 2014

ARTICLE SOBRE POWER POINT

Avui, a classe de GTIC, hem treballat les presentacions, amb el programa PowerPoint.
Hem hagut de llegir un article titulat: 12 PROPOSTES D’ÚS CREATIU I MULTIMEDIAL DEL PROGRAMA POWERPOINT, en ell ens explica que aquestes presentacions es fan servir com a eina de suport.


Les presentacions de PowerPoint tenen avantatges com: 


-Permeten crear esquemes
-Incorporar imatges il·lustratives
-Fer servir vídeos, sons, imatges, esquemes..Per tal de fer-lo més visual i entenedor
-Facilitar la tasca de prendre apunts
-Ens permet subratllar, encerclar i utilitzar tot tipus de colors

Però alhora també tenen desavantatges com:


-Posar-hi massa lletra, per tant, no seria fa entenedor
-L'orador es limita a llegir la pantalla
-Excés d'efectes d'animació i de transició que fan distreure
-No seguir cap ordre estètic
-Usar formes de manera discriminada

Dins d'una presentació de PowerPoint podem trobar els següents elements:


-Diapositives
-Objectes
-Accions
-Transicions
-Animacions

L'article ens diu que hi ha dos tipus de PowerPoint:


-PowerPoint tradicional: normalment s'utilitzen incorrectament, perquè hi ha un abús dels efectes i transicions o perquè llegeixen els Power Points sense explicar res nou. D'altres vegades hi ha massa lletra i no dóna importància a parts importants com els títols o subtítols.
-PowerPoint creatiu: són els que explica l'article que he comentat abans. Les característiques d'aquest són, per exemple, posar només imatges que donin suport a allò que estàs parlant, o que donin més informació...

Alguna proposta d'ús creatiu i multimèdia del PowerPoint pot ser:


Crear una presentació amb una diapositiva central que contingués una miniatura de totes les fotos i al clicar a sobre s'obri una nova diapositiva amb la foto en qüestió ampliada.
Col·locar una espècie de "trampa" perquè els alumnes s'equivoquin i en clicar es posi l'opció correcta.

Altres programes també molt utilitzats de presentacions són:


-L'imprès
-El Google Docs
-Slideshare i Slideboom (permeten penjar documents o PowerPoints a pàgines).

Entrada creada per: Marta Navarro i jo.


                                           

diumenge, 26 d’octubre del 2014

CANAL RSS

Què és RSS?

Significa Really Simple Sindication.

És una forma molt senzilla perquè puguis rebre, directament al teu ordinador o en una pàgina web online (a través d'un lector RSS) informació actualitzada sobre les teves pàgines web favorites, sense necessitat que hagis de visitar-les d'una a una. 
Aquesta informació s'actualitza automàticament, sense que hagis de fer res. Per rebre les notícies RSS la pàgina haurà de tenir disponible el servei RSS i hauràs de tenir un lector RSS.

Avantatges:

Gràcies al RSS, no hauràs de visitar cadascuna de les pàgines web que t'interessen per veure si han afegit o no algun article que et pugui interessar. 
Aquestes pàgines t'informaran a tu (a través del teu lector d'RSS). Quan entris al teu lector RSS (o Rss Reader), estaràs automàticament informat sobre totes les novetats que s'han produït en totes les pàgines web que has donat d'alta.

Si encara no t'han quedat clar el que és el RSS i el que et pot aportar, pots llegir informació addicional sobre per a què serveix l'RSS i alguns exemples il·lustratius a la pàgina: http://www.rss.nom.es/


diumenge, 19 d’octubre del 2014

BLOGS O WIKIS ?

Diferències entre Blogs i Wikis.

L'anatomia d'aquest dos són diferents, els blocs són estàtics però editables, són cronològics, ja que les entrades s'ordenen en l'ordre invers, aquesta característica fa que la lectura es vagi desplegant als ulls dels lectors. S'estableix una interacció externa amb els visitants a través dels comentaris.

Per una altra banda, els wikis són dinàmics i estan en constant revisió. Són intemporals, pateixen modificacions reiteradament, relacionades amb l'actualització dels continguts, sense tenir en compte cap data. Tots els seus continguts es presenten en pàgines independents. L'única relació que s'estableix és interna, amb els usuaris editors.

Un blog està compost d'entrades i comentaris (respostes a entrades).
Normalment, el permís per escriure entrades està restringit al propietari del blog o
als membres d'aquest blog, encara que també pot estar obert al públic.
No obstant això, a diferència del wiki, en un blog, ningú pot
canviar o editar el comentari o entrada d'una altra persona.

Això no significa que una eina sigui millor que una altra. Cada eina (blog i
wiki) és apropiada per a un determinat tipus de tasques. L'usuari ha de saber què
vol aconseguir amb aquesta tasca i avaluar què eina necessita per dur a terme els seus 
propòsits.

Encara que tinguin diferències tenen un objectiu comú: Els dos pretenen crear comunitats d'aprenentatge.

Treball realitzat:

He creat un quadre on exposo les diferències a ressaltar:

*Entrada creada per Marta Navarro i jo.

                     

dimecres, 15 d’octubre del 2014

LA NOSTRA PRIMERA ENDEVINALLA

Treball realitzat:

Aquesta endevinalla l'hem fet l'Anna Román i jo. És un exercici de GTIC on hem pogut aprendre a crear i pujar un vídeo amb Youtube.

La meva companya i jo vam haver de fer diferents vídeos, els vam carregar al Youtube a través d’ un compte Google ,tot seguit donàvem a l'opció editar un vídeo, després “Penja” i seguidament “Edita”.

Esperem que us agradi!




divendres, 10 d’octubre del 2014

LES ETIQUETES


Avui en GTIC hem après el que és una etiqueta i com s'utilitza aquí ús explicaré com crear-les:

Que són?


Les etiquetes són Paraules o frases que descriuen el contingut de la teva pàgina web, independentment del format. Les mateixes etiquetes poden afegir-se a textos, vídeos, productes o fins i tot a fotografies. Recomanem utilitzar sempre més d'una etiqueta per a cada element.

Que ens suposa tenir etiquetes al nostre blog?

És important tenir-les, perquè així serà més fàcil organitzar la informació, la gent entrara al teu blog buscant una informació en concret i amb aquesta li serà molt més fàcil de trobar.
Un altre motiu pel qual és important tenir entrades és que també aconseguim que el blog es posicioni millor als buscadors, ja que cada etiqueta crea una nova pàgina.

Com etiquetar les entrades

Les etiquetes permeten classificar fàcilment les entrades. En escriure una entrada, fes clic en l'opció "Etiquetes" que apareix en el lateral i introdueix les etiquetes que vulguis separant-les amb una coma. Les etiquetes utilitzades anteriorment es mostren sota, per la qual cosa solament has de fer clic en elles per afegir-les a l'entrada.
Una vegada publicada l'entrada, les etiquetes apareixeran en la mateixa. Si fas clic en alguna d'elles, se't dirigirà a una pàgina que solament contingui entrades amb aquesta etiqueta.


dimecres, 8 d’octubre del 2014

FINALITAT D'UN BOOKTRAILER

Què és?

Un Booktrailer és un petit vídeo publicitari que presenta un llibre, de manera que capti l’interès del lector. És una forma directa perquè els lectors coneguin els llibres que han de llegir. Pot ser amb actors i rodatge, amb videoanimacions i amb qualsevol altra tècnica audiovisual, però el més important és que sigui curt, impactant i de qualitat.


Aquí teniu un exemple de Booktrailer, recollit del Youtube.



GOOGLE DRIVE

Què és?

Google Drive és un lloc únic on podeu emmagatzemar i gestionar tots els vostres fitxers i accedir-hi des de qualsevol dispositiu, siguis on siguis.

Google Drive té la seva pròpia col·lecció d'arxius i carpetes, et permet desar-ho tot i compartir el que vulguis. Podeu accedir als fitxers i carpetes des d'un navegador web o des de qualsevol dispositiu que hàgiu instal·lat Google Drive. 

Passi el que passi amb els dispositius, sempre tindrem els fitxers emmagatzemats a Google Drive amb seguretat. 
Manté actualitzat tot automàticament, així que podem fer modificacions i accedir a l'última versió des de qualsevol lloc. 

Com fer-lo funcionar?


Podeu utilitzar Google Drive per emmagatzemar tot tipus de fitxers, incloent-hi documents, presentacions, música, fotos i vídeos.
Es pot obrir molts tipus d'arxiu diferents directament en el navegador, inclòs PDF, arxius de Microsoft Office, vídeos de HD, imatges i molt més, fins i tot podem crear i accedir a documents, fulls de càlcul i presentacions.

Aquí trobareu aquests exemples creats per les meves companyes: Ana Román, Estefania Ruiz i jo.


Treball realitzat:


                                                         Diapositives


 



                                                         Document




                                                          Formulari

NOTEFLIGHT

Avui hem après a utilitzar el  programa NOTEFLIGHT, la primera practica per crear partitures, fàcil d'utilitzar i molt interessant per tots aquells que no el coneixíem.

Treball realitzat:

MIREU ELS MEUS ÀNECS