dissabte, 15 de novembre del 2014

QUÈ ÉS UN BLOG

Què és?

Un blog és una eina o lloc web que serveix per opinar, compartir recursos o coneixements amb els altres, explicar experiencies.. S'actualitza periòdicament.
La unitat fonamental d'informació d'un blog és l'article, també anomenat "post" o "entrada". Aquests articles es mostren seguint una ordenació cronològica inversa, és a dir, es mostrarà primer l'article més recent. En conseqüència podem definir un blog com una recopilació d'articles ordenats cronològicament.

Per a l'autor/autors d'un blog, es tracta d'un sistema que facilita la publicació de continguts multimèdia en Internet oferint a tot moment el control i llibertat per editar i modificar la informació publicada.

En cada article els lectors poden escriure els seus comentaris i l'autor donar-los resposta. D'aquesta forma es fomenta un diàleg que autors i lectors poden compartir. No obstant, aquesta opció depèn de la moderació de l'autor o autors del blog i per descomptat que els lectors decideixin intervenir lliurement amb les seves aportacions.

Els blogs que s'utilitzen com a recursos educatius s'anomenen Edublogs que estan adreçats a professors, alumnes, escoles, aules..
El conjunt de blocs i interaccions entre els blogaires, s'anomena Blogosfera educativa.

Aquí us adjunto un tutorial del Youtube on ens explica pas a pas com crear el vostre propi blog:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada