dilluns, 10 de novembre del 2014

COM PARLAR BÉ EN PÚBLIC

Durant tot aquest semestre hem treballat a classe l'expressió corporal, els gestos, el correcte parla, etc.. Tot això està relacionat amb el llibre: Com parlar bé en públic, de Joana Rubio i Francesc Puigpelat.
El primer dia de classe, Josep Maria Vila, el mestre de Comunicació Oral, Escrita i Digital ja ens va advertir que hauríem de llegir aquest llibre i que ens seria de molta utilitat pel nostre continu aprenentatge.
M'agradaria remarcar la importància d'aprendre a comunicar bé i fer palesa la utilitat que li he trobat al llibre "parlar bé en públic", perquè crec que ens pot ajudar moltíssim a millorar; Personalment m'agradaria esmentar, que el llibre m'ha semblat força interessant. La veritat és que esperava fer una lectura més complexa i feixuga, pensava que hauria de dedicar més estona a llegir i rellegir cada pàgina, etc. però per sort no ha estat així. El llibre era entenedor i clar. Per contra, volia comentar que no estic del tot d'acord amb alguna de les idees que els autors exposen. Ells diuen que la intuïció femenina permet a les dones tenir una habilitat innata per a captar i desxifrar el llenguatge no verbal, i que això les fa ser millors detectant enganys i millor en mentir. Jo no crec que les dones siguin millors que els homes en aquestes habilitats.

Finalment, m'agradaria acabar l'entrada d'avui, amb un capítol del llibre en què ens presenten una mena de resum en forma de decàleg de les característiques que ha de tenir un bon orador:

. Saber fer una síntesi oral d'un tema qualsevol.
. Trobar argumentar per a defensar una proposta.
. Conèixer les tècniques bàsiques de la persuasió.
. Saber valorar: distingir la informació essencial de l'accessòria.
. Parlar amb precisió, brevetat i sense retòrica falsa.
. Saber pensar amb claredat (que és la base de saber parlar amb claredat)
. Saber fer una presentació de 10 minuts ben raonada.
. Trobar solucions creatives als problemes.
. Localitzar el costat positiu de les coses.
. Saber comprar, vendre i negociar.
. Saber transmetre una imatge de seguretat.

Aquest llibre, conjuntament amb aquests mesos a la universitat, m’ha ajudat a saber com cal actuar quan fas una exposició oral davant d'un públic. És curiós... per què et demanen que ho facis bé però, en canvi, ningú t'ensenya a fer-ho?
Amb esforç, s'aconsegueixen grans fites. I amb la pràctica constant podem aconseguir ser bons oradors.
Ús animo a què el llegiu, és molt més que un simple llibre, és una guia que ens ajuda a parlar bé en públic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada