dimecres, 10 de desembre del 2014

WORDLE

Què és?

Wordle és un núvol de paraules, una representació condensada d'un document el qual atribueix una grandària a les paraules en funció de la freqüència d'aparició, és una eina online que ens transmet idees i és molt senzilla d'utilitzar.


És un programa que s’utilitza bàsicament per destacar i/o organitzar les paraules d’un text.
Per utilitzar Wordle no és necessari descarregar-se cap programa, sinó que n'hi ha prou amb entrar al web i començar a crear un núvol completament personalitzat, és gratuit.
Us deixo un núvol de paraules creat per mi, a partir d'aquesta cita nadalenca:


Quan utilitzis un núvol de paraules és interessant que et plantegis que estàs transmetent al destinatari del teu missatge, ja que has canviat l'ordre lògic del discurs escrit per un ordre d'importància numèrica. Es poden ajustar els núvols amb diferents fonts, dissenys i combinacions de colors. 


Cita: "El Nadal, la pròpia paraula omple els nostres cors d'alegria. No importa témer a les preses, les llistes de regals nadalencs i les felicitacions que ens queden per fer. Quan arribi el dia de Nadal, ens vindrà la mateixa escalfor que sentíem quan érem tan sols uns nens, la mateixa escalfor que abraça el nostre cor i la nostra llar".
Joan Winmill Brown

Treball realitzat:




Per fer aquesta activitat has de clicar aquí:  Wordle


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada